De Europese Commissie heeft de Aachener Puttes erkend als Beschermde Geografische Aanduiding-status. De 'echte' Aachener Puttes is een verse, gerookte of ingeblikte bloedworst, gemaakt van varkenskop, varkensbloed, varkensvet, gebakken uien, zwoerd en kruiden, waarin het gebruik van majoraan verplicht is. Verder onderscheidt het product zich door het gebruik van vers varkensvet. Dat is "cruciaal is voor de typische smaak" omdat het ongewenste oxidatie en ranzigheid voorkomt. De Aachener Puttes werd al zo'n 200 jaar geleden populair als voedzaam eten voor fabrieksarbeiders en mijnwerkers. Moderne voedingsdeskundigen zouden het product eiwit- en calorierijk noemen.
Global Meat News - German blood sausage wins protected status
Lees ook
- 1 Cultuurverschil tussen Limburgse en Brabantse vlaai-eter 17 jan 2024
- 14 Grasgevoerd Iers rundvlees krijgt BGA 1 dec 2023
- Jaloezie tussen Franse oesters en het verschil met Zeeuwse mosselen 3 jul 2023
- Wijn uit ‘sud de France’ voortaan verboden 21 aug 2022
- 0 Prosecco-snobs drinken voortaan Valdobbiadene 13 sep 2019
-
0
+Gouda uit Lutjewinkel weer onder controle 16 jun 2019
- 6 Culinair Ontdekt: Saucisson d’Ardenne 12 apr 2017
-
17
+Goudse boerenkaas verdient betere bescherming 9 mei 2016
- 0 Elzasser knakworst erkend als Europees streekproduct 1 jun 2014
- 0 Waalse regering maakt uitzondering voor Vlaamse Ardense salami 30 mei 2014