Dat schrijft RetailDetail over het besluit van PepsiCo om gehoor te geven aan openheid over de herkomst van zijn grondstoffen. Het bedrijf zal zijn inkopen van soja, palmolie en rietsuiker duurzamer maken.

RetailDetail noteert: De koerswijziging van PepsiCo is een opsteker voor Behind The Brands, de campagne waarmee Oxfam de tien grootste voedselmultinationals van de wereld wil aansporen om hun toeleverings- en productieketen duurzamer te maken en die al door ruim 272.000 mensen werd ondertekend.

PepsiCo belooft om een grondig onderzoek in te stellen naar zijn effecten van zijn handel in landen als Brazilië (waar PepsiCo de meeste suiker inkoopt), Mexico, Thailand en de Filippijnen. Het concern gaat ook bekendmaken in welke drie landen het de meeste grondstoffen koopt en belooft tevens de namen van haar grootste toeleveranciers van palmolie, soja en suikerriet bekend te maken. [...] Dit zou nooit gebeurd zijn indien honderdduizenden mensen hun stem niet hadden laten horen om bedrijven op te roepen de landrechten van mensen in hun leveringsketen te respecteren. Geen bedrijf is te groot om niet naar zijn klanten te hoeven luisteren. De voedselindustrie kan wel degelijk verbeteren als consumenten dat eisen", aldus een woordvoerder van Oxfam-Solidariteit.
Dit artikel afdrukken