De Zweedse arts-epidemioloog Johan Giesecke legde de Britse interviewer Richard Bartlett uit dat de publieksvriendelijke Zweedse Coronamaatregelen nu misschien voor wat meer doden zorgen dan de strenge lockdowns in andere landen, maar zodra die hun lockdown versoepelen komen ze weer in de buurt van Zweden, voorspelt Giesecke. Wat de samenleving moet doen? Zeker stellen dat genoeg mensen in ziekenhuizen kunnen worden opvangen als dat nuttig is voor de patiënt. Maar verder is er niets aan zo'n virus te doen omdat het uiteindelijk toch overal komt. Die boodschap was vrijwel identiek aan de argumentatie van Kluytmans.
Drie artsen zijn inmiddels zover dat ze het hardop zeggen: er zullen wat meer mensen wat eerder moeten sterven, want geen exit is geen oplossing. Zorg gewoon voor extra bedden en houdt de zwakkeren uit de buurt van mensen die het virus aankunnen. De 60-min en gezonde mensensamenleving is begonnen. De politiek moet het nu gaan uitleggen. Maggie de Block, arts en federaal minister van Volksgezondheid in België heeft er duidelijk nog grote moeite mee. De Zweed Giesecke vertelt dat het allemaal niet overdreven moet worden. Ouderen sterven enkele maanden eerder als Covid-19 hen raakt en door die exit zullen het er nog wat meer zijn. Individueel is het een drama, maar het blijven een paar maanden op een toch al bijna van nature voltooid leven.
Bekijk de video's met de uitspraken van de bovengenoemde artsen hieronder.
Hoe kan de Nederlandse samenleving weer speelruimte creëren om de maatschappij weer op gang te brengen? Volgens @jankluytmans door een ophoging van de IC-capaciteit in ons land. ‘Een substantiële ophoging zou lucht kunnen geven, bijv. aan de economie en andere zaken.’ #Op1 pic.twitter.com/jGl3PGCMCq
— Op1 (@op1npo) April 26, 2020
Outstanding interview of ACLM Past-President @DrDavidKatz, MD, MPH, FACLM on @RealTimers with @billmaher.
— Lifestyle Medicine (@ACLifeMed) April 25, 2020
Watch here: https://t.co/rG4X3FPPce
Excellent interview with Swedish epidemiologist who strenuously disagrees with the European lockdown strategy.
— Richard D. Bartlett (@RichDecibels) April 19, 2020
He says the cure is worse than the disease because it will prove ineffective in the long run + it is fuelling the rise of authoritarianism.https://t.co/4fDYXAiPvn
"Dat is dodelijk."
— Terzake (@terzaketv) April 27, 2020
Minister van Volksgezondheid @Maggie_DeBlock haalt stevig uit naar partijgenoot @ElsAmpe die sprak over een lockdowndictatuur. #terzaketv pic.twitter.com/gaciRFtvna
Op 11 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
"De 60-min en gezonde mensensamenleving is begonnen. "
en..
"..dus zullen we doden moeten accepteren, maar niet in het wilde weg."
Grappig dat machtspel over leven en dood. Wat m.b.t. dit soort onderwerpen met filosoferen begint, eindigt meestal niet zo kosher.
En wie neemt daar het besluit over ?
Rutte met zorgverzekeraars ?
Ziekenhuisdirecties eigenhandig ?
Want het moet natuurlijk wel gestructureerd opgezet worden.
En op een duurzam wijze.
De 'good old' techniek met CO2 in vrachtwagens kan echt niet meer.
Niet vanwege de mensen, maar ecologisch gezien..
Zo dacht onze Oosterburen er van 80 tot 75 jaar geleden ook over.
Hou de Uebermensch gezond !
Toch eens kijken wat er nog in m'n nachtkastje past..
Met een mondkapje op kan je ook niet zoenen Theo, of je moet de ruimte voor je mond open/weg knippen?
Een hele goeie Astrid: een partner vinden in deze tijd. Bij mijn weten is dit punt bij de dagelijkse coronatafels nog niet aan de orde geweest. Je zal in deze tijd maar ‘op zoek’ zijn of willen. Of net voor de intelligente lockdown een ‘leuk iemand’ hebben ontmoet.
Verliefdheid tussen scholieren is het ondergeschoven kindje. RIVM richtlijnen dienen daarom snel te worden opgeschaald voordat ook dit te laat is. Handkusjes vanaf 1.50 meter? Dan nog liever allebei een mondkapje die inmiddels overal zijn te bestellen, behalve in dit land. Ra, ra, hoe zit dat?
Dat klopt Dennis. voor heel veel mensen heeft dit enorme impact. Als je een introvert persoon als ik ben maakt het weinig uit, wat dat betreft is er voor mijzelf en mijn man niks veranderd, maar mensen zoals mijn vader die vooral met mooi weer graag heel veel buiten zijn en met veel mensen een praatje willen maken is het heel erg als je hierdoor weinig bekenden meer ziet en meer in je eigen kleine omgeving ingesloten zit, ofwel alleen directe familie en kennissen zien voor zover dat nog mag.
Zelfs heel veel basisschool kinderen hebben het er heel erg moeilijk mee dat ze hun vriendjes bijna niet meer zien, hoewel die gewoon met elkaar mochten spelen al die tijd toch? Dat ze dan weinig contact hadden ligt dna weer aan de ouders die ofwel bang zijn ofwel 1 van de 2(of beiden) in een kwetsbare groep zitten vanwege ziekte en het daarom niet toelieten om ze met elkaar te laten spelen. En uiteraard de oudere kids, de jong volwassenen, hebben het er ook flink moeilijk mee, want hoe moeten ze nu bijv nog ooit een partner voor het leven gaan vinden?
Nog altijd lees ik nergens iets over de impact van maatregelen op de basis van de mens: we zijn sociale wezens. Dat betekent dat we contact nodig hebben. Geen andere diersoort heeft zoveel aspecten ontwikkeld om elkander te kunnen 'lezen' als wij. Huilen bijvoorbeeld. Wat we 'social media' noemen, bedient maar een miniem deel van deze interactie. Bedenk eens wat langdurige afwezigheid van werkelijk contact met ons als mens en onze maatschappij doet. Daar hoort fysiek contact bij. Rituelen zoals handen schudden, omhelzen, zoenen, etc., zijn niet voor niets ontstaan. Elkaar niet kunnen troosten heeft, juist nu, enorme gevolgen. Niet aanwezig mogen zijn bij sterfte of uitvaart, het droge, op één factor gerichte beleid houdt geen rekening met de onmeetbare, maar daardoor niet minder impactvolle gevolgen.