Restauranthouder Ronald Peijnenburg van sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur laat ieder jaar de eerste asperges van het seizoen op een bijzondere manier bezorgen. Eerder kwamen er al eens een luchtballon en een Formule-1 auto aan te pas. Dit jaar kwam Omroep Brabant er zelfs met een filmploeg op af. De eerste levering zou per drone gaan plaatsvinden.

Wereldwijd staan internetgiganten als Amazon en Alibaba te popelen om per drone te mogen gaan bezorgen. Dat is nog niet zo eenvoudig. Luchtvaartautoriteiten zijn huiverig om de onbestuurde apparaten in het luchtruim en de nabijheid van bebouwing en mensen los te laten. Niet helemaal ten onrechte, blijkt uit het drone-experiment van Peijnenburg.

Zijn drone stort neer en vliegt in brand. Helaas staan er geen 'geroosterde asperges' op de kaart bij De Zwaan, klinkt het droge commentaar van de Brabantse omroep. Maar dat maakt de wereldwijde exposure vast goed. Het filmpje haalde zelfs Time.Fotocredits: 'L'asparago bianco di Bassano', Andrea Martinello
Dit artikel afdrukken