Dat maakte het bedrijf vandaag bekend in een persbericht. Het noemt geen precieze datum.

Beleidswijziging
De reden die het bedrijf voor de sluiting noemt, wijst op een beleidswijziging.

Toen de winkels werden geopend, gaf toenmalig DE-topman Harm-Jan van Pelt aan dat ze dienden voor een beter begrip van de markt. Hij zei: ‘We leren daar veel over wat ze nu echt lekkere koffie vinden. Het is onze proeftuin. Als aanslaat wat we in de cafés ontwikkelen, kunnen we dat ook introduceren in de buitenhuismarkt’. Aan dat citaat herinnerde vanmiddag het FD zijn lezers.

Nu zegt het bedrijf dat het 'in beginsel een koffie- en theebedrijf is, geen winkelorganisatie.' DE heeft op dit moment 14 eigen winkels in bedrijf, waarvan 10 tevens een caféfunctie hebben. Daarnaast bedient het 12 cafés die in handen zijn van franchisenemers. Met hen worden aparte afspraken gemaakt.

Winkelfunctie naar Blokker
Spaarders die D.E-punten willen inwisselen kunnen terecht bij Blokker, waarmee Douwe Egberts een distributie-overeenkomst heeft gesloten.
Het persbericht zegt: "Blokker zal op termijn het grootste deel van de omzet van de huidige D.E winkels overnemen en gaan zorg dragen voor de inkoop, distributie en marketing van het Douwe Egberts geschenkenassortiment." Blokker heeft 400 filialen. Er wordt op dit moment proefgedraaid in Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven. Komende maand zullen daar pilotwinkels in Alphen a/d Rijn en Nijmegen aan worden toegevoegd.

Fotocredits: perfect start of the day, Photo Lex
Dit artikel afdrukken