Smart Choices oftewel Ik Kies Bewust - nee hoor, we gaan het er niet weer over hebben - heeft de andere kant van de Oceaan bereikt. Voor Michael Pollan was het aanleiding om via de New York Times Amerikanen te vragen welke eetregels zij hebben om dat logo dat een verkeerd eetpatroon bevestigt aan de kant te gooien. Afgelopen week maakte hij zich boos over een gesuikerd granenontbijtje van Froot Loops en vraagt opnieuw naar nog meer eetregels. Ik bekeek eens wat er inmiddels zoals online staat. Hier vind je Pollan's 20 favoriete uitspraken. Er zijn nog een dikke 2000, misschien inmiddels wel 3000, andere uitspraken in de Database van de NYT te vinden.

Eerlijk, als ik heel eerlijk ben, vind ik het er een beetje Amerikaans dik bovenop liggen. Welke eetregels hanteer je in Nederland en Vlaanderen om Ik Kies Bewust overbodig te maken? Wil een projectje om hier zulke eetregels door het publiek zelf te laten samenstellen en er anderen enthousiast voor te krijgen dan moeten die regels - en gerechten of eetroutines - spannend en leuk zijn voor een breed publiek. Gerechten moeten lekker zijn, niet duur en voor iedereen snel en gemakkelijk te maken en mee te nemen voor onderweg.Pollan maakt er een boekje van waar natuurlijk iedereen in wil. Krijgt foodlog.nl zoiets ook voor elkaar, als serieus alternatief voor dat gekte van dat malle bewusteloze gekies dat schijnt te moeten uitlopen op Nederlands staatslogo? Er moet een uitgever voor zijn als we iets fatsoenlijks in elkaar weten te timmeren voor alle eetmomenten van de dag. Laten we het eens proberen. Als we het uitgeven is foodlog.nl de auteur en gebruiken we de inkomsten voor verdere promotie van echt in plaats van gezondheidsgenept eten.
Onder de LINKS in de rechterkolom open ik een DOSSIER eopend zodat je er ook makkelijk bijkunt als het van de voorpagina is verdwenen.
Dit artikel afdrukken