Supermarkten roepen hun klanten op de paasboodschappen te spreiden over de week om piekdrukte in het paasweekend te voorkomen.

"Vanwege het coronavirus willen we die drukte nu niet”, zegt directeur Marc Jansen van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). “Er liggen al volop paasproducten in de winkels die je vandaag of morgen alvast in huis kunt halen voor een vrolijke én veilige Pasen.”

De supermarkten merken dat klanten zich snel aanpassen aan de nieuwe manier van boodschappen doen en op andere momenten dan normaal in de supermarkt zijn. Het is elke dag van de week ongeveer even druk. "Dat is ook precies de bedoeling," zegt Jansen. "Die spreiding zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om afstand te kunnen houden van elkaar en veilig boodschappen te doen.” Het moeilijkst blijkt het te zijn om de boodschappen, zoals aangeraden, in je eentje te doen. Jansen: "We horen dat supermarktmedewerkers nog met enige regelmaat in discussie moeten met klanten die samen boodschappen willen doen. We doen daarom nogmaals de dringende oproep: kom alleen.”

Een laatste tip: "Maak thuis alvast een boodschappenlijstje, op papier of in de supermarktapp. Zo kun je efficiënt je inkopen doen en is er snel weer ruimte in de winkel voor anderen die ook boodschappen willen doen.”
CBL - Veilig paasinkopen doen: kom een paar dagen eerder en kom alleen - CBL
  • Deel
Druk af