Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Het festival heeft zijn naam te danken aan het bekende, bruisende plein Djemaa el Fna in de Marokkaanse stad Marrakech. Het eetplein is elk jaar weer te herkennen aan het geluid van de ritmische trommels en de rook van de barbecue die bezoekers tegemoet komt.

Het hele weekend vindt er een uitgebreid programma plaats voor jong en oud. Denk aan muziek, (circus)theater, literatuur en culinaire masterclasses. Zo konden bezoekers vorig jaar luisteren naar inspirerende teksten van de Rotterdamse dichter Derek Otte en kijken naar kookdemonstraties van tv-kok Mounir Toub van Chef Ali. Het programma voor dit jaar komt in augustus op de website te staan.

Natuurlijk staat het plein ook vol met karakteristieke witte kraampjes waar tientallen chefs hun versie van comfort food voor de bezoekers koken. Van Marokkaanse tajine en msemen tot Turkse gözleme en Surinaamse roti. In de smalle straatjes van de souq (markt) vind je, net als in Marrakech, de mooiste souvenirs.

Informatie
Datum: 21 t/m 23 september
Tijd: vrijdag 17:00 – 23:00 uur, zaterdag 13:00 – 23:00 uur, zondag 13:00 – 22:00 uur
Prijs: €6. Voor kinderen (2 t/m 11 jaar) en ouderen (70+) is de entree €2,50.
Locatie: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam
Tickets: online of aan de deur verkrijgbaar.
Dit artikel afdrukken