In de Media Brexit maakt 'full British breakfast' stuk minder vol

1 min Redactie Foodlog
Na brexit blijft van het traditionele Engelse ontbijt met eggs, sausages, bacon, mushrooms, tomato, baked beans, hash browns and toast alleen toast met eieren over, schrijft The Independent. Groot-Brittannië kan zijn eigen eieren produceren en 85% van de tarwe is van eigen bodem, dus met eggs en brood verandert er niets. Voor worstjes en bacon is het eilandendrijk voor 40% zelfvoorzienend. Staan de Britten op even diervriendelijk geproduceerd tweesterren-varkensvlees als ze nu zelf maken, dan zullen ze de portemonnee nog eens extra moeten trekken voor prijzige import vanaf het vasteland. De Britse productie van aardappelen, voor de hash browns (een soort Britse rösti), en champignons is bij lange na niet voldoende om in de behoefte te voorzien, en voor de tomaten en bonen rest al helemaal niets anders dan dure import, want die groeien niet of nauwelijks in Groot-Brittannië.
independent.co.uk
Nieuws­brief
Ontvang dagelijks of wekelijks het Nieuws binnen de wereld van Foodlog

Most Liked Today