Van dik en volgevreten tot een man van 'normale' proporties en niet zo'n ronde kop op een nijlpaardnek. Mike Pompeo, minister van Buitenlandse Zaken van de VS onder president Trump heeft zijn manier van leven en eten veranderd. Sinds zijn vertrek uit de regering-Trump is hij naar de sportschool is gegaan en heeft hij geen junkfood meer gegeten. Het is bewonderenswaardig.

De gezonde verandering in zijn leefstijlgewoonten hielp hem naar eigen zeggen in zes maanden 40 kilo af te vallen. Hij vertelt over zijn afvalsucces in The New York Post (met foto's van voor en na de afvalrace).

De conservatief bleef op Fox News verschijnen tijdens zijn metamorfose. De kijkers zagen hem veranderen. De voormalige minister stelt zich mogelijk kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Pompeo zei dat het verliezen van gewicht "een levenslange strijd" is geweest, maar dat het vooral moeilijk werd nadat hij in 2010 in het Congres werd verkozen. Hij zei dat zijn reis om af te vallen pas echt begon toen hij in juni 2021 op de weegschaal stapte en zag dat hij de 300 pounds (136 kilo) naderde. Hij wil, zegt hij in de New York Post, zijn kleinkinderen nog zien opgroeien.

Of Pompeo zijn gewichtsverlies zal volhouden gaat de toekomst leren. Vrijwel alle diëten laten zien dat afvallers hun oude gewicht weer langzaam terugkrijgen. De consensus onder volksgezondheidsdeskundigen luidt inmiddels dat alleen bij een blijvende en bewuste leefstijlverandering het bereikte lagere gewicht te handhaven is.
Reageer
  • Deel
Druk af