In weerwil van de suggestie van Wakker Dier wil staatssecretaris Dijksma geen verbod instellen op de verkoop van voedsel tegen prijzen die onder de kostprijs liggen. Wakker Dier hoopt daarmee het gestunt met vleesprijzen te kunnen stoppen.

Dijksma ziet geen heil in een dergelijk verbod. In België en Duitsland is het verboden voedsel onder de kostprijs te verkopen. Volgens Dijksma is echter de kostprijs lastig vast te stellen en zou een verbod slecht te handhaven zijn.

Volgens Boerderij zegt Dijksma te verwachent dat een verbod niet zal leiden tot minder stuntaanbiedingen van vlees . Het blad citeert Dijksma en schrijft: "Zolang het goedkoop aanbieden van vlees in de marketingstrategie van enkele supermarkten blijft, zal de druk op de prijs richting de voorgaande schakels in de keten blijven. Mogelijk zal de druk op de prijs zelfs toenemen, omdat op dit moment supermarkten de mogelijkheid hebben financiële compensatie voor de verkoop van vlees onder de inkoopprijs uit de marge op andere producten te halen. Als dit niet meer kan, zal de inkoopprijs omlaag moeten", legt Dijksma uit.
Dit artikel afdrukken