Kritisch studentenplatform (ICSWG) organiseert een debat om te laten zien dat er een grote pluriformiteit en nuance bestaat en noodzakelijk is voor het oplossen van het (toekomstige) wereldvoedselvraagstuk. Aalt Dijkhuizen opent het programma. Het onderwerp ‘The future of food production’ wordt aan de hand van twee stellingen behandeld door een expertpanel met hoogleraren en een reagerend panel met studenten.
Per stelling geven hoogleraren hun visie op de stelling. Vervolgens discussiëren zij over hun standpunten, en kunnen de studenten en de toeschouwers vragen stellen en opmerkingen geven. Rector magnificus Martin Kropff sluit af met zijn mening en hij geeft aan wat dit betekent voor onderwijs en onderzoek van Wageningen UR.
Het debat wordt live uitgezonden op WUR TV.
Datum: 11 december 2012
Tijd: 17:00 - 19.00 uur
Locatie: Forum (zaal C222), gebouw 102, Droevendaalsesteeg 2, Wageningen Campus
Voertaal: Engels
Foodloglezers die de tocht naar Wageningen te bezwaarlijk of onduurzaam vinden, kunnen dus meekijken en vanaf hier meepraten. Natuurlijk is er ook een Foodlogreporter in de zaal.
Fotocredits: Guy Ackermans, Resource
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Mag ik voorstellen het gesprek te verleggen naar het draadje met mijn korte verslag van de avond?
Edith Lammerts van Bueren heeft het beste verhaal. Start op ongeveer 2/3 van het filmpje.
Studenten, onderzoekers, etc. willen 'oplossen', wie gaat ze vertellen dat ze niet kunnen oplossen! Hypotheses onderzoeken, discussie over onderzoeksmethodes, ja dat is wel een functie van een Uni. Maar ontwerpen ('de optimale stal'), keuzes maken voor 'ons' daar gaan ze echt niet over. Niet nu, en ook niet in de toekomst!
Als innovator denk ik altijd als ik iemand hoor praten over productiviteit per hectare: "ga nu eens gewoon de lucht in, kassen in lagen". Tot nu toe geen discussie over fosfaat tekorten, of of wij het recht hebben meer te consumeren dan onze 'fair share'.
Gelukkig hoor ik verstandige docenten praten over 'wij van de wetenschap moeten niet kiezen, alleen analyseren'. Gelukkig. Politiek is iets voor politici. Ik luister verder.