Met hun nieuwe platform Food Local, een 'digitale markt', willen Arjan Kok en Nicole Kleinsmit uit Enschede voedselverspilling tegengaan. Food Local lijkt een kruising tussen de app Too Good To Go en overschotrestaurantketen InStock. Zowel horeca als consumenten kunnen via foodlocal.nl - met korting - producten kopen die anders in de vuilnisbak zouden belanden. Zoals overgebleven spareribs of brood, maar ook producten als tomaten en wortels met een 'krasje'. Of een groter pakket voedsel, voor de horeca. Het platform is behalve voor restaurants en foodwinkels ook bedoeld voor groothandels en supermarkten. Ondernemers zijn vrij om zelf de prijs te bepalen. Zitten ze dan bijvoorbeeld de Voedselbanken niet in de weg? Dat willen Kok en Kleinsmit vooral niet: "Wij richten ons vooral op dagverse producten die eigenlijk dezelfde dag verkocht moeten worden," zeggen ze in Tubantia.
Tubantia - Nu in Enschede: voedsel met korting dat anders in de vuilnisbak belandt
Reageer
  • Deel
Druk af