Via een app al je boodschappen afnemen bij lokale ondernemers? Vanaf vandaag kan het in Amsterdam West. Door het coronavirus is de lancering van de app met zes weken vervroegd, aldus Maarten Coumans, oprichter van het bedrijf Local Heroes.

De roep van het kabinet om zo min mogelijk het huis te verlaten en drukke plekken -zoals een markt- te vermijden, zet het bestaansrecht van kleine ondernemingen flink onder druk. Een enkele onderneming is niet opgewassen tegen de grote (digitale) spelers in de markt. Maar samen met 23 andere kleinere ondernemers misschien wel.

Via de app, kan de consument zijn boodschappen veilig en op afstand afnemen, bijvoorbeeld van de lokale bakker en/of visboer. Alle verschillende producten worden aangeboden op een plek, zodat iemand die boodschappen wil inslaan fysiek noch digitaal niet langs verschillende (web)winkels hoeft. Dat bespaart tijd en moeite. De boodschappen worden thuisbezorgd of opgehaald bij een Pick up point. Fysiek contact is niet nodig, zodat zowel de consument als de ondernemer beschermd is tegen besmettingen zoals SARS-CoV-2. Digitalisering biedt Nederland - juist in de tijden van crisis - kansen voor de toekomst.
Local | Home
Reageer
  • Deel
Druk af