In Frankrijk is Brigitte Bardot al jarenlang het gezicht van de dierenrechtenbeweging. Vanuit haar Stichting Brigitte Bardot steunt ze dierwelzijnsinitiatieven en zet ze campagnes op. Het protest tegen de corrida, het stierenvechten, is één van de speerpunten van Bardot.

In de arena van Rion-les-Landes, in de westelijke provincie Les Landes (Bordeaux), voerde haar Stichting in samenwerking met 2 andere organisaties zaterdagavond een actie uit tegen het stierengevecht dat daar plaatsvond. De actievoerders raakten gewond als gevolg van tegenreacties van het publiek. Resultaat: 8 gewonde actievoerders, waaronder één in coma. "Geen gewonden onder de politie, geen gewonden onder de liefhebbers van stierenvechten", zegt een woordvoerder van Bardot, "tel maar uit van welke kant het geweld kwam."

Brigitte Bardot verklaarde zelf "een democratie moet mensen het recht geven om zich vreedzaam te verzetten tegen een ouderwetse, absurde, belachelijke, onfrisse en sadistische gewoonte en moet dat recht respecteren." Ze stelt de politie verantwoordelijk voor de gewonden aan de kant van de dierwelzijnsactivisten. Dat schrijft Le Figaro.
Dit artikel afdrukken