De Vlaamse minister van Dierenwelzijn, Ben Weyts, besloot vandaag met onmiddellijke ingang de vergunning van de Olmense Zoo in Balen in te trekken omdat de dierentuin al jaren de dierenwelzijnsregels overtreedt, schrijft HLN. De derde grootste dierentuin van Vlaanderen krijgt al tien jaar boetes en waarschuwingen opgelegd maar voerde volgens Weyts geen of te weinig structurele veranderingen door.
De dieren hebben onvoldoende ruimte en beschutting, de dierentuin is overvol en onvoldoende schoon. De uitbaters van de zoo hebben 60 dagen de tijd om bezwaar aan te tekenen bij de Raad van State. Charel Verheyen, directeur van het dierenpark, zegt in een filmpje dat een aantal tekortkomingen wel degelijk is aangepakt. In de tussentijd blijft de zoo verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren. Weten de eigenaren geen orde op zaken te stellen, zullen de ruim 800 dieren naar andere dierentuinen overgebracht worden. Controle vindt plaats door de Vlaamse Inspectiedienst Dierenwelzijn.
HLN - Weyts sluit Olmense Zoo: "Wie niet horen wil, moet voelen" "Een pure schande", vindt de directeur van het dierenpark
Reageer
  • Deel
Druk af