Trouw schreef over de bitterbal van gans die onlangs door Hollands Wild, poelier Driessen en krokettenmaker Dick Zeldenrijk werd gelanceerd.

De Dierenbescherming vindt het maar niks. Je zou heel anders met ganzen moeten omgaan en ze geen overlast moeten laten worden. Jagers zorgen er bovendien voor - zegt de Dierenbescherming - dat 40% van de dieren met lood in het lijf rondvliegt. Heel wat ganzen worden geraakt door slecht schietende schutters. Dat moet dus beter of anders. Logische zaak zou je zeggen.

Maar ... alweer heel lang geleden pleitte consumentenvoorlichter Wouter Klootwijk voor het eten van ganzen voor het goede doel. Recenter beweerde ook CLM, een adviesburo dat tevens een beetje een natuurbeschermer is, dat het juist prima is om wilde gans op te eten omdat die een plaag is geworden in ons land. Het is zonde om ze te doden en weg te gooien, vindt CLM net als Klootwijk. Daarom maakte CLM zelfs een receptenboekje voor wilde ganzen dat door de Youth Food Movement - die voor verantwoord eten is - geprezen werd.

Wie moet je nou geloven als argeloze consument op zoek naar verantwoord vlees of een snack die wel mag?

Fotocredits: bitterballen met ganzenvlees, Foodlog Media
Dit artikel afdrukken