Dick Veerman
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Volgens Foodwatch werkt Actimel van Danone niet. Geen nood. Neem Yakult, want dat werkt wel.

De biggetjes van Anneke Kranenburg uit Noord-Holland bleven maar aan de schijt. Het kwam van de antibiotica, je-weet-wel, die wordt veel te veel gebruikt in de varkenshouderij. Dierenartsen wisten zich geen raad. Uiteindelijk kregen ze een idee. Doe het met Yakult. En zo geschiedde. De faculteit Diergeneeskunde van de universiteit van Utrecht besloot het geval van Kranenburg aan te grijpen om te testen of Yakult werkt. En dat deed het. De biggen raakten er door van de schijt. Lees hier het verhaal, dat vanmorgen te lezen valt in Nederlands boerenkrant.

Zou Actimel nou echt niet werken, maar Yakult wel? Hoe het ook zij, als het werkt bij varkens is er een vette kans dat het werkt bij mensen. We lijken voedingsfysiologisch als 2 druppels water op onze roze vrienden en vriendinnen.Jan Peter van Doorn belde een paar weken geleden Actimel. Of ze ons wilden vertellen hoe het zat en of ze mee wilden doen aan KijkofhetKlopt. Actimel vertelde dat ze boel liever verborgen houden en deed de deur beleefd potdicht. Dan zoeken we het zelf wel uit en gaan we gewoon naar Yakult. Dat werkt wel. Dan vragen we die toch hoe dat komt en wat ze nou met zo'n potje uithalen om het zo gezond te laten wezen.
Dit artikel afdrukken