De ware kenner herkent in bovenstaand plaatje onmiddellijk de ingrediënten voor 'Oma's gehaktbalbrood', de fijn gekruide gehaktbal met gebakken ui en tomatenketchup in een heerlijk bladerdeegjasje van Bakkersland, de makers van Brabants worstenbrood en banketbakkers saucijzenbrood. Het ziet er eerlijk gezegd eng uit, die lijst. Als ik mijn rijke oud-tante elke week zo'n broodje serveer, erf ik dan sneller haar miljoenen?
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Deze wou ik ook nog even kwijt:
Na een scoutsweekend kwam ik terug thuis met overschotjes, een zak "geraspte kaas", ongeveer een halve kilo, merk Saint Martain (Colruyt):
Geraspte kaas - Fromage rapé
ingrediënten: kaas, water, melkeiwit, zetmeel (aardappel), smeltzouten (E331, E339, E452); zout, roma, melkvet.
Sterk, hé?
Jammer voor je, Remy, dat je zulke oma's getroffen hebt. Gelukkig was ik beter af.
Nou nou, wat een romantiek. Vroeger had "oma" een hoop minder kennis van producten en gezondheid. Dus alle groenten waren snotgaar, evenals de piepers en het menu was veel eentoniger dan nu.
En vroeger ging er ook paneermeel (beschuit, broodkruim) door de gehaktbal. Niet alles mooier maken dan het was dames en heren! ;-)
gr Remy.
Ik kom ook tot conserveermiddel E210 )) voor het gehakt. Maar mijn trek is vergaan. ;)
Gerrit Jan,
Die haakjes zijn echt fascinerend, hogere wiskunde, ik kan er uren naar staren. Ik heb echter een alternatieve interpretatie, volgens mij stopt de declaratie van gehaktbal 44% na vitamine D3.