De bekende Franse filmster Gérard Depardieu doet niets half. Hij leverde zijn Franse paspoort in omdat hij de Franse 'superrijkenbelasting' afkeurde. Dan maar Russisch staatsburger: Poetin zelf nodigde hem uit. En als hij zich verveelt? Dan drinkt hij. En niet zo'n klein beetje.

12, 13, 14 flessen per dag
In een interview met het Franse filmblad SoFilm vertelt Dépardieu - vol overgave - over zijn drinkgewoonten. "Dat begint thuis met champagne of rode wijn... nog voor tienen. [..] Ik kan 12, 13, 14 flessen per dag drinken", citeert Le Figaro. Dat haalt Dépardieu ook wel, want bij zijn middagmaal gaan er twee flessen wijn doorheen. 's Middags drinkt hij champagne, bier, pastis en meer wijn, en 's avonds dan nog wodka of whisky. Maar, zegt hij in the Drinks Business, “ik word nooit helemaal stomdronken, alleen een beetje teut. Alles wat je nodig hebt is een 10-minuten dutje en hup, een slok rosé en ik voel me weer zo fris als een madeliefje".

Biologische wodka
Het is misschien allemaal spel, schrijft Le Figaro. Depardieu bouwt gewoon voort aan zijn legende. Want in hetzelfde interview laat hij zich ook van een andere kant zien: "als je van een kwaliteitswijn houdt, neem je maar een slok. Je kunt je gewoon niet volgieten met een grand cru". Depardieu bezit diverse wijngaarden in Frankrijk. Maar in juli van dit jaar kondigde 'Gégé aan dat hij vergevorderde plannen heeft om biologische wodka te gaan stoken. Zijn wijnen hoeft hij overigens niet te missen - wijn en sterke drank vallen niet onder de Russische importstop.

Fotocredits: Gerard Depardieu, Luca Ciriani
Dit artikel afdrukken