Komende zomer start de gemeente met een eigen twee jaar durende pilot, meldt Retailnews. De gemeente verspreidt volgende week een enquête onder ondernemers om hun wensen te inventariseren. Den Helder doet niet mee aan de landelijke 'blurring'-proef van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

“Wij hebben er bewust voor gekozen het experiment breder te trekken, omdat wij verwachten dat de behoefte van onze ondernemers meer zit bij een verlichting van andere regels en beleid”, zegt wethouders Lolke Kuipers. “De grote meerderheid van deze regels is ooit om goede redenen ingevoerd. Echter, bij elkaar opgeteld hebben deze regels beperkingen tot gevolg voor ondernemers. Het maakt ondernemerschap lastiger en daarmee minder aantrekkelijk. Ook worden nieuwe retail- en horecaconcepten (zoals 'blurring') er vaak door bemoeilijkt."

Drankje bij de Delftse kapper
De gemeente Delft doet wel mee met de VNG-pilot en begint in mei met een proef van een jaar. Delft geeft 16 ondernemers de kans om hun klanten een drankje aan te bieden of in hun horecazaak spullen te verkopen, Omroep West. Voorwaarde is wel dat de kapper dan niet meer dan twee alcoholische drankjes per klant schenkt.

Fotocredits: '#pubnpub San Francisco on September 18, 2014', Leander Wattig
Dit artikel afdrukken