De Belgische supermarktformule Delhaize, het tegenwoordige zusje van Albert Heijn, krijgt een nieuw winkelconcept én een nieuwe leiding, schrijft De Standaard.

In Nijvel opende Delhaize een winkel waar het eerste gedeelte niet meer bestaat uit de fruit- en groenteafdeling, maar uit een maaltijdhoek. Klanten kunnen daar terecht voor verse salades, sappen en warme maaltijden en kunnen die daar ook meteen afrekenen. Een “convenience-winkel in de winkel voor de snelle shopper,” noemt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize, de nieuwe zaak.

De hervorming van de directie begon vorig jaar met de benoeming van Piesvaux. Aanleiding daarvoor was het achterblijven van de supermarkt op zijn concurrenten. Met de nieuwe strategie wil de topman ‘veel kleine revoluties’ ontketenen op verschillende terreinen.

Delhaize neemt dit jaar ook afscheid van de directieleden Marc Debussche en Kris van Strydonch en verwelkomt Dieter de Waegeneer, meldt Gondola. De Nederlander Wouter Kolk, de baas van Ahold Delhaize in de Benelux, wordt CEO Europa en Indonesië
Gondola - Nieuw directiecomité voor Delhaize België: nieuwe namen maar vooral een nieuwe organisatie
Reageer
  • Deel
Druk af