Een wereld van moderne natuurlijke tech duikt op in een even onderkoeld als fel verteld verhaal. Luister naar de video. Is het alleen maar geinig?
Midas Dekkers "De prijs van ons voedsel" in De Rode Hoed from dickfoodlognl on Vimeo.
Op 6 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Hoi Wouter. Ik bedoel groententeelt. Zou het voor algen anders zijn?
@ jan peter van doorn
Zeer zeker zul je het nog meemaken. Ik ben nu zo'n 14 jaar vegetariër, ik heb niet echt de behoefte aan een "vleesvervanger" op mijn bord, maar er zijn producten op de markt zoals Quorn, die eigenlijk gewoon schimmels of algen zijn, en wat ik je kan vertellen is dat het heerlijk smaakt. Al dan niet gekruid, of op welke bereidingswijze ook. :D
@Maren, doel je op algenkweek? Of in zijn algemeenheid aan ondergrondse teelt van AGF. En Wageningen heeft wel vaker de verkeerde voorspellingen gemaakt :-)
Ik lees net in Onder Glas magazine een uiteenzetting van Wageningen. Zij stellen dat de (meerlagen) teelt zonder zonlicht (met LEDs) de eerste decennia (!) qua kosten en efficiency niet kan tippen aan de teelt met zonlicht.
@Boy: Monsanto zit niet in de algen.
Led verlichting onder de grond? Wat een moeite! Ik zat te denken aan drijfbakken/buizen op zee zodat ze geen waardevolle zonneruimte op land in gebruik nemen. Zitten de monsanto's en nestle's van deze wereld al in de algen?