Danish Crown gaat in zijn slachterij in Blans stageplaatsen creëren voor Syrische vluchtelingen. De 6-maanden durende stages zullen vluchtelingen die in Denemarken aankomen de gelegenheid geven "actieve burgers in de samenleving" te worden, zegt Ole Carlsen, directeur van de slachterij.

Deense les
Sinds afgelopen december heeft de slachterij al 86 stagiair(e)s met 'een achterstand tot de arbeidsmarkt' aangenomen. Het ging om mensen met een uitkering of immigranten. Het project is een groot succes: "Van de 86 die het stageprogramma doorlopen hebben, zijn er inmiddels 41 vast in dienst", zegt Carlsen. Danish Crown is van plan stagiair(e)s uit deze achterstandsgroepen te blijven aannemen, naast de nieuwe instroom. Om te beginnen voorziet de slachterij in Blans 16 stageplaatsen voor vluchtelingen.

De eerste lichting vluchtelingen-stagiaires begint op 26 oktober. Ze doen hetzelfde werk als de normale bezetting. Verder krijgen ze Deense les, naast lessen over hygiëne, veiligheid en snijtechnieken. Als de stagiair(e)s voldoen, krijgen ze een vaste baan aangeboden.

Denemarken heeft tot nu toe 11.000 Syriërs toegelaten. Na Duitsland en Zweden is Denemarken een van de grootste opnemers van Syrische vluchtelingen en asielzoekers in Europa.

Fotocredits: '#RefugeesWelcome to Copenhagen', Chris Alban Hansen
Dit artikel afdrukken