De Noord-Hollandse super Deen stapt in Oud-Hollandse runderrassen die worden gehouden door de leden van de Stichting Natuurboeren en verhandeld door vleesbedrijf Groothedde uit Vaassen.
Het vlees van de dieren is vanaf vorige week verkrijgbaar in de Deen filialen in Amstelveen, Amsterdam, Bergen en Castricum. Geleidelijk wordt de distributie uitgebreid naar alle filialen. Uiterlijk in september 2014 zal het in alle 66 winkels van DEEN te koop zijn.

Blaarkoppen, Maas Rijn en IJssel runderen (MRIJ), Brandroden, Lakenvelders en Fries Hollandse runderen worden biologisch gehouden door de veehouders van de Stichting Natuurboer. Ze combineren hun bedrijfsvoering met inspanningen voor de natuur en het landschap.

Directeur Boudewijn Deen motiveert het initiatief als volgt: “Wij realiseren ons dat onze bedrijfsvoering van grote invloed kan zijn op een beter leefmilieu. DEEN heeft daarom een groot aantal groene initiatieven ontplooid met extra zorg voor dierenwelzijn en milieu. We hebben een naam hoog te houden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid en dat geldt zeker voor ons vleesassortiment.”

In een vergelijkende proeverij van NieuwVers eind vorig jaar werden de runderen van de Stichting Natuurboeren zeer positief beoordeeld vanwege zowel hun smaak als de manier waarop ze gehouden worden.
Dit artikel afdrukken