Voor de tiende keer haalt het New Yorkse restaurant Serendipity3 het Guinness World Record-boek. Dit keer met de 'Crème de la Crème Pommes Frites', die creative director Joe Calderone en chef Frederick Schoen-Kiewert bedachten om na anderhalf jaar coronasluiting de heropening van hun restaurant luister bij te zetten.

Voor $200 (€177) krijg je op een bord van Baccaratkristal de meest exclusieve portie friet ter wereld geserveerd. De frites worden gesneden van Amerikaanse Chipperbec-aardappelen, geblancheerd in Dom Pérignon-champagne en daarna in champagne-azijn. Vervolgens wordt de friet gefrituurd in ganzenvet. Drie keer maar liefst en gearomatiseerd met truffelolie. Bij de friet komt een kaassaus van truffelboter, Jersey-room en Zwitserse truffelkaas. De afwerking is met plakjes verse truffel, geschaafde Italiaanse pecorino en natuurlijk ontbreekt het eetbare 23-karaats goudpoeder niet.

Behalve het exorbitante bedrag moet je er ook veel geduld voor over hebben om van de decadente frietjes te kunnen genieten: de wachtlijst is 8 tot 10 weken, aldus The Independent.

Reageer
  • Deel
Druk af