Hoe denken kinderen over het klimaat? Welke maatregelen moeten er volgens kinderen genomen worden? Hoe zorgen we volgens hen voor een betere toekomst? Kinderen zullen later te maken krijgen met de gevolgen van de klimaatverandering.

Op de Boomfeestdag gaan 350 kinderen uit Haarlemmermeer in debat met politici tijdens de KinderKlimaattafel. Uit het debat volgt een ‘KinderKlimaat-advies’ dat aangeboden wordt aan minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes en Ed Nijpels, voorzitter Klimaatberaad, door Julia Pieters (kinderburgemeester Haarlem).

Nationale Boomfeestdag
Het is op 13 maart ook Nationale Boomfeestdag. Daarom zullen de 350 basisschoolkinderen ook 350 bomen planten PARK21, een gevarieerd recreatielandschap tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Boomfeestdag zet hiermee kracht bij aan de klimaatmaatregel om bomen te planten.

Voor een volledig programma-overzicht van de Nationale Boomfeestdag in Haarlemmermeer, klik hier. Voor meer informatie over de Nationale Boomfeestdag kun je hier terecht.

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Informatie:
Datum: 13 maart 2019
Tijd: 09:00 – 13:30 uur (Nationale Boomfeestdag, Haarlemmermeer), 10:05 – 11:00 uur begin KinderKlimaattafel, 12:15 uur overhandiging KinderKlimaat-advies
Locatie: PARK21, Hoofddorp, voor verdere beschrijving locatie, klik hier

Aanmelden: voor de Boomfeestdag-Viering 2019 kan via deze link.

Je kunt je aanmelden als gemeente, school, particulier etc. Als je wilt deelnemen met een basisschool is daar een speciaal formulier voor (zie link).
Dit artikel afdrukken