Wij van de Pasteibakkerij (Diny Schouten en Floris Brester, makers van o.a. gelukzalige Terrine de Tête = varkenskop, Boudin noir, Rillettes van Wilde Gans, en Gevulde Ganzenekken) en poes Vogel hebben ons het commentaar van de heer Wouter de Heij, voedseltechnoloog, zeer aangetrokken.
Foodlog, 10 mei 23.31 Wouter de Heij:
"Heb zonet ff TV gekeken. Die Nederlandse mevrouw, die paté en worst maakt, kan ik spijtig genoeg niet helemaal serieus nemen. Houten planken, oude messen, geen RVS machines, oude tegels aan de muur. Sorry maar dat kan echt niet. Een vriendelijke dame, in een ruimte die 30 jaar te oud is. Begrijp me niet verkeerd, ik ben voor ambachtslieden en kwaliteitsproducten, ik denk inderdaad dat de VWA soepeler zou kunnen zijn (en dus niet altijd maar Brussel de schuld geven), maar een dergelijke inrichting in Nederland dat kan niet. Het komt romantisch en sympathiek over, maar ik moet denken aan Floortje de dienstpoes. Ook dat kan niet."
Het kostte uiteraard een lieve duit, maar als de makers van de Pâté van de Toekomst (zie Ronald Hoeben, in HP/DeTijd) vonden we zelf óók dat een ruimte van dertig jaar oud in deze tijd niet meer kon,
want dertig jaar geleden gingen de mensen dood aan wat ze bij de slager kochten, dat weet toch iedereen! Met trots laten we u daarom de geheel vernieuwde entree van onze nieuwe productieruimte zien. Dit is onze volautomatische handenwas-laarzensteriliseermachine, geheel naar de eisen van meneer de Heij, en naar die van hygiëneverordening 852/2002 van de EU.
Met dank voor bewezen diensten, hebben we onze trouwe muizenvanger (een natuurtalent!) Poes Vogel buiten de deur gezet, want welke dodelijke ziektes had hij niet via onze overheerlijke Jambon Persillé de Bourgogne kunnen verspreiden?
Foto: Schouten desinfecteert zich
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Erg geestig, en tegelijkertijd: waar gaat het over?! En al die huishoudens met mam/pap achter de pannen, modderige kindertjes, en katten in de keuken, honden in de mand: hoe zit em dat? Gezellig, maar levensgevaarlijk voor de volksgezondheid blijkbaar.
@wouter,
Ik snap uiteraard je argumenten en inderdaad pascaliseren is misschien een optie hoewel voor de ambachtelijke zuivelaar wellicht nog te duur.
Maar waar we in basis van mening verschillen is onze houding t.o.v. het onderwerp wellicht zelfs het leven.
Mijn insteek is : waarom een in essentie goed product wat met weinig risico gedronken gegeten kan worden bewerken. Omdat de bewerking misschien ook het product veranderd en minder gezond maakt.
Net zoals niet iets desinfecteren wat niet vies is.
Chloorresistentie komt in de zwembad wereld wel voor onder stammen E. Coli en Legionella. Of ze dat van nature hebben of dat dat door de chloor-rijke omgeving komt is nog niet duidelijk gezegd maar het zou mij in ieder geval
niet verbazen.
We kunnen hier denk ik nog een avond mee vullen en het nog niet eens zijn. Geen probleem! Maar het verschil is dat iemand moeilijker voor mijn ideologie kan kiezen dan voor de jouwe.
Zeg, kan dit niet via email?
@Wouter de Heij.
Fijn dat je je afspraak wilt nakomen. Ik heb indertijd vrij snel na ons lange telefoongesprek op je antwoordapparaat of dat van je kantoor (dat weet ik niet meer precies) ingesproken dat Annee je aanbod aannam . Zoals je je zult herinneren heb ik (zoals afgesproken) eerst aan de eigenaar van Annee gevraagd of hij je aanbod wel wilde aannemen. Dat bleek zo te zijn. Pas daarna heb ik mijn melding bij je gedaan en gezegd dat ik wachtte op jouw bericht wanneer je tijd zou hebben.
Je zei expliciet dat je dat bezoek aan Annee wilde combineren met een andere afspraak in de buurt van Amsterdam. Dus ik wachtte op jouw bericht zodat ik de afspraak tussen jullie beide kon arrangeren. Ik meen zelfs dat ik nog een herhaal boodschap heb ingesproken of gezonden via LinkedIn.
Zo zou de gang van zaken zijn, gezien het feit dat jouw tijd niet werd betaald en het dus economische zou zijn voor jou een en ander af te spreken als je toch al in de buurt van Amsterdam een afspraak zou hebben.Dus het wachten was op dat bericht van jouw kant.
Je begrijpt dat ik jou (nu je zo'n royaal aanbod hebt gedaan je uren niet in rekening te brengen) niet ga vertellen wanneer de eigenaar van bakkerij Annee tijd voor jou heeft.
@ Florine,
Graag wel de juiste gang van zaken weergeven. Inderdaad heb ik dat aangeboden. En ik sta nog steeds achter dat aanbod. Kortom ik ben beschikbaar om een dagje naar Amsterdam te komen. Maar ik verwacht dan wel van de bakkerij Annee een e-mail of belltje met daarin enkele data voorstellen. Die heb ik niet gekregen. Zelf zal ik niet pro-actief actie ondernemen om een afspraak te maken. Maar nogmaals, ik ben beschikbaar en hou me gewoon aan mijn toezegging (al ga ik daar geen gewoonte van maken).