De redactie ontving het volgende bericht:

Wij van de Pasteibakkerij (Diny Schouten en Floris Brester, makers van o.a. gelukzalige Terrine de Tête = varkenskop, Boudin noir, Rillettes van Wilde Gans, en Gevulde Ganzenekken) en poes Vogel hebben ons het commentaar van de heer Wouter de Heij, voedseltechnoloog, zeer aangetrokken.

Foodlog, 10 mei 23.31 Wouter de Heij:
"Heb zonet ff TV gekeken. Die Nederlandse mevrouw, die paté en worst maakt, kan ik spijtig genoeg niet helemaal serieus nemen. Houten planken, oude messen, geen RVS machines, oude tegels aan de muur. Sorry maar dat kan echt niet. Een vriendelijke dame, in een ruimte die 30 jaar te oud is. Begrijp me niet verkeerd, ik ben voor ambachtslieden en kwaliteitsproducten, ik denk inderdaad dat de VWA soepeler zou kunnen zijn (en dus niet altijd maar Brussel de schuld geven), maar een dergelijke inrichting in Nederland dat kan niet. Het komt romantisch en sympathiek over, maar ik moet denken aan Floortje de dienstpoes. Ook dat kan niet."

Het kostte uiteraard een lieve duit, maar als de makers van de Pâté van de Toekomst (zie Ronald Hoeben, in HP/DeTijd) vonden we zelf óók dat een ruimte van dertig jaar oud in deze tijd niet meer kon,Foto: slagerijpoes Vogel mag niet meer binnen en protesteert luidkeels

want dertig jaar geleden gingen de mensen dood aan wat ze bij de slager kochten, dat weet toch iedereen! Met trots laten we u daarom de geheel vernieuwde entree van onze nieuwe productieruimte zien. Dit is onze volautomatische handenwas-laarzensteriliseermachine, geheel naar de eisen van meneer de Heij, en naar die van hygiëneverordening 852/2002 van de EU.

Met dank voor bewezen diensten, hebben we onze trouwe muizenvanger (een natuurtalent!) Poes Vogel buiten de deur gezet, want welke dodelijke ziektes had hij niet via onze overheerlijke Jambon Persillé de Bourgogne kunnen verspreiden?

image
Foto: Schouten desinfecteert zich
Dit artikel afdrukken