imageDe online restaurantgids Diningcity.com, organisator van onder andere de zeer succesvolle Restaurant Week, heeft een bijzondere primeur: de Top100 Duurste restaurants van Nederland. DiningCity.com heeft van circa 500 restaurants de menukaarten op prijs vergeleken en daar de top100 uit samengesteld.

Restaurant Oud Sluis op 1
Restaurantgids DiningCity.com presenteert als eerste een overzicht van de 100 duurste eettempels van Nederland. De prijzen in de horeca hebben de afgelopen jaren flink onder vuur gelegen. “Echter vergeleken met foodcapitals als Parijs, Londen en New York zijn de prijzen in Nederland nog aan de lage kant”, stelt Jeroen van den Brink, eigenaar van DiningCity.com. “Een driegangen diner bij het restaurant van televisie kok Gordon Ramsey in Londen kost bijvoorbeeld al snel € 250,-.”

Met een gemiddelde prijs van € 125,- voor een driegangen menu, is sterrenrestaurant Oud Sluis de duurste eettempel van Nederland. Op de 2e en 3e plaats staan respectievelijk De Librije in Zwolle (€ 104,-) en Inter Scaldes in Kruiningen (€ 103,-). Restaurant De Engel uit Rotterdam is hekkensluiter met een prijs van € 53,- voor een voor- hoofd- en nagerecht.

Reactie Jonnie Boer (Restaurant De Librije): "Een leuke lijst! Eindelijk eens een lijst die niet kijkt of het sjalotje verkeerd is gesnipperd maar eens een andere insteek kiest".
Dit artikel afdrukken