Restaurant Oud Sluis op 1
Restaurantgids DiningCity.com presenteert als eerste een overzicht van de 100 duurste eettempels van Nederland. De prijzen in de horeca hebben de afgelopen jaren flink onder vuur gelegen. “Echter vergeleken met foodcapitals als Parijs, Londen en New York zijn de prijzen in Nederland nog aan de lage kant”, stelt Jeroen van den Brink, eigenaar van DiningCity.com. “Een driegangen diner bij het restaurant van televisie kok Gordon Ramsey in Londen kost bijvoorbeeld al snel € 250,-.”
Met een gemiddelde prijs van € 125,- voor een driegangen menu, is sterrenrestaurant Oud Sluis de duurste eettempel van Nederland. Op de 2e en 3e plaats staan respectievelijk De Librije in Zwolle (€ 104,-) en Inter Scaldes in Kruiningen (€ 103,-). Restaurant De Engel uit Rotterdam is hekkensluiter met een prijs van € 53,- voor een voor- hoofd- en nagerecht.
Reactie Jonnie Boer (Restaurant De Librije): "Een leuke lijst! Eindelijk eens een lijst die niet kijkt of het sjalotje verkeerd is gesnipperd maar eens een andere insteek kiest".
Op 30 december krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
"Hé Petra, ik heb nog een leuk uitje voor je!" zei manlief deze week tegen me. "Je mag naar Oud Sluis."
"Echt???"
Nu krijgen wij wel eens wat aangeboden van leveranciers maar dit zou helemaal top zijn natuurlijk. Ook al zit Sergio hier vlakbij, ik heb daar nog niet gegeten omdat het toch wel een beetje boven ons budget is.
Manlief begint keihard te lachen als hij zegt: "Ja er staan twee doosjes voor Oud Sluis op de rolcontainer wijn die net geleverd is."
Foutje van de leverancier....
Als het award-seizoen toch losgebroken is:
De vijf mooiste dure-restaurantnamen (wmb):
1. De Koperen Hoogte
2. Wollerich
3. 't Nonnetje
4. Halvemaan (ook vanwege het verhaal)
5. Prei
De vijf minst geslaagde:
1. Supperclub
2. De Karpendonkse Hoeve
3. Katseveer
4. Excelsior
5. L'Atelier