Het Voedingscentrum herintroduceert in december de aloude Schijf van Vijf met een tv-campagne. Hoewel bijna iedereen de Schijf van Vijf kent, weten maar bitter weinig mensen wat gezond eten precies is.

Het Voedingscentrum herintroduceert in december de aloude Schijf van Vijf met een tv-campagne. Hoewel bijna iedereen de Schijf van Vijf kent, weten maar bitter weinig mensen wat gezond eten precies is. Terwijl 45% van de Nederlanders zegt graag gezonder te willen eten. De Schijf van Vijf, maar vooral de vijf regels in de kern, maakt gezonde keuzes in ‘winkel’ en ‘keuken’ gemakkelijker. De tv-spot is erop gericht de vijf gouden regels op het netvlies van iedere Nederlander te branden. Met gezondheidswinst als uiteindelijk doel.

Grote bekendheid Schijf van Vijf

Het Voedingscentrum heeft recent onderzoek gedaan naar de bekendheid van de Schijf van Vijf en de invulling die consumenten geven aan ‘gezond eten’. Van de ondervraagden kent 91% het begrip Schijf van Vijf. Een groot deel van de respondenten weet echter niet wat de belangrijkste regels zijn voor gezond eten. Zo noemt slechts eenvierde van de respondenten ‘gevarieerd eten’, eenvijfde ‘niet te veel eten’ en eenzesde ‘minder verzadigd vet’.

Uit het representatieve onderzoek, uitgevoerd door NetPanel, blijkt ook dat eenderde van de respondenten zou willen dat gezond eten lekkerder was. ‘Gezond eten is duur’ vindt 44%. Terwijl 45% graag gezonder zou willen eten.

Ailko Faber
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


TV-spot Schijf van Vijf

Na de officiële introductie van de nieuwe Schijf van Vijf bij intermediairs eind vorig jaar, gaat het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf nu bij een groot publiek onder de aandacht brengen. De tv-spot richt zich vooral op de vijf regels van de Schijf en heeft als doel mensen te prikkelen zich verder te informeren over gezond en bewust eten. De tv-spot van de Schijf van Vijf roept op om de ‘Eet-jij-gezond-test’ te doen op www.voedingscentrum.nl en de gratis folder ‘Eet gezond met de Schijf van Vijf’ aan te vragen.

Verder staat op de site van het Voedingscentrum diepgaande informatie over ‘eten volgens de Schijf van Vijf’ voor zowel consument als professional.

Gezond genieten met de Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf met de vijf regels geeft de consument een helder houvast om een bewuste, gezonde keuze te maken uit het enorme aanbod voedingsmiddelen in de winkel. De regels geven ook handreikingen voor in de keuken en alle eetmomenten. De uitwerking van de Schijf van Vijf in een nieuw boekwerkje ‘Gezond genieten met de Schijf van Vijf ‘ bewijst dat gezond, eenvoudig klaar te maken en lekker eten heel goed samen gaan. Ook op www.voedingscentrum.nl zijn volop gezonde recepten te vinden die in ieder budget passen.

Bron: Voedingscentrum
Dit artikel afdrukken