Voor het eerst heeft foodlog.nl een poll. Hij loopt nu een paar dagen. Polls op sites als deze zijn waarschijnlijk nogal 'select'. Zo noemen marktonderzoekers een niet-representatieve steekproef als er teveel mensen met eenzelfde mening of lifestyle in de onderzoeksgroep zitten.
Om het onderzoek onder onze lezers niet te beinvloeden, hebben we ervoor gekozen de tussentijdse uitslag van de poll niet te laten zien nadat je hebt gestemd.

Ik wil bij deze eerste poll eens kijken, of de uitslag verandert als we die wel tussentijds bekend maken. Voorlopig staat de stand op:


  1. Wakker Dier lost het leed in de bioindustrie op, de Dierenbescherming helpt zielige honden, katten en de paarden van particulieren: 11%

  2. Wakker Dier roept en schreeuwt, de Dierenbescherming doet echt wat maar hoor je bijna niet: 82%

  3. Wakker Dier doet tenminste wat, de Dierenbescherming zie en hoor je niet: 7%.

Over de rol en toegevoegde waarde van de Dierenbescherming hebben we het hier zelden. Je ziet ze daadwerkelijk nauwelijks in het nieuws. Ze zijn weggespeeld door Wakker Dier, de Partij van de Dieren en, ook nog een beetje, Varkens in Nood.

Bij toeval kwam gisteren Frank Dales, de directeur van de Dierenscherming, in het nieuws. Tot mijn grote

verrassing deed hij, zwaar verlaat, een duit in het zakje van Wakker Dier in de varkensballenkwestie. Net als Wakker Dier vond ook hij opeens dat het Nederland zich 'op z'n smalst' toonde omdat er waarschijnlijk niet eerder dan volgend jaar verdoofd kan worden gecastreerd. In het AGD kwam hem dat meteen duur te staan: de redactie deed hem af als 'een verwend kind'. Bij het publiek wint waarschijnlijk het imago van Wakker Dier verder terrein op dat van de Dierenbescherming.
Wat mij betreft dus een onhandige actie, want waarom zou je je een bijbootje maken de van je schreeuwende concurrent, terwijl je zelf juist wel echt dierenleed helpt verzachten en zelfs constructief ingrijpt in de houderij-processen zelf?

Kortom, voor mij is de vraag: hoe kan de Dierenbescherming zich weer een sterk imago verwerven?

foto: de ballen van een ongecastreerde big van 4 maanden

Dit artikel afdrukken