Kunst en voeding onverenigbaar? Een nieuw boek over meel en meelzakken bewijst het tegendeel. Auteur Volkmar Wywiol: “Dit boek is opgedragen aan alle molenaars ter wereld. Dat het de internationale meelindustrie mag verenigen en wederzijdse steun en stimulans mag creëren.” Hoewel de motieven van de afbeeldingen op meelzakken altijd de culturele verschillen laten zien, blijkt uit het rijk geïllustreerde boek ook dat ze één aspect gemeen hebben: ‘de kunst van de meelzak’.
Wywiol, vennoot van de onderneming Mühlenchemie (meelbehandeling) begon tien jaar geleden met het verzamelen van zakken meel uit alle uithoeken van de wereld. In 2004 bundelde hij foto’s ervan samen in het boek ‘Art and Flour – a Worldwide Gallery of Flour Sacks’. Nu, drie jaar later, verschijnt een nieuwe editie van het boek, dit keer met 1200 zakken meel uit 95 verschillende landen. Het boek laat de prominente rol van de graankorrel in de wereld van de kunst zien en toont de geschiedenis van het traditionele verpakken van een van de meest basale grondstoffen als cultureel erfgoed.
bron: artandflower
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook