Vanaf vandaag starten we hier '3 minuten'. Omdat eten maken moeilijk zou zijn, maar dat helemaal niet is. Omdat het veel tijd zou moeten kosten en dat ook al niet waar is. Omdat het niet leuk zou zijn, maar juist heel spannend is.
Dit jaar uit werken nog ff via good old YouTube,
Waarom staan de rekken bij AH, Aldi, Lidl en hun andere collega's voller en voller met gemakseten en Kant &Klaar? Waarom gaat nu zelfs het laatste 'beetje van jezelf' ook overboord?
En je doet het met een beetje hulp en inspiratie, waar we je graag mee helpen.
Zien is belangrijk. Kookboeken worden kookvideo's. Je speelt ze nu nog af op je Macbook of Treo in de keuken. Over een paar jaar doe je dat waarschijnlijk op het scherm van je Philips-, Siemens-, Gaggenau- of merkX-oven.
De Jaarprijs Gezonde Voeding - ;-) - is aan de leveranciers van video- en kookkennis die je keuken in komen en je even op weg helpen naar ontspanning na een dag die al inspannend genoeg was.
Marc Smeets - eigenaar en chefkok van Lepels in Schiedam, prominent lid van JRE, een goede vriend, heerlijke Limburger en voorvechter van het goede leven - was graag bereid die uitdaging aan te gaan.
Tot januari komen we wekelijks met een filmpje om je langzaam aan de gedachte te laten wennen dat goed koken en lekker eten een kwestie van de goede ingrediënten is. Vanaf medio januari wordt het serieus, dan worden het echte vodcasts die zich automatisch in bijvoorbeeld je iTunes of andere feed-toepassing downloaden.
Je kijkt naar makkelijk te maken lekker eten en hoort meteen het verhaal achter de ingrediënten, hun
De eerste 'uitzendingen' zijn bedoeld als experiment. We zijn beduusd dat het meteen is opgepakt. Niet alleen in de 'bovenwereld' (Zibb.nl door Richard Kok), maar ook in de hardcore blogging underground (op aboutblank.nl. Nu nog FF via Youtube.com dus. Vanaf mid-januari via je eigen kanaal in samenwerking met Marco en zijn marketingfacts.tv.
Centraal in deze uitzending staan de varkens van Kees en Frances Scheepens uit Best. Twee bijzondere mensen. Beiden dierenarts. Beiden Brabanders en verstandige Nederlanders. Na de laatste varkenspestcrisis besloten dat het genoeg was. Ze haalden 'nieuwe' oude varkens naar Nederland: de Berkeshire's van Koninging van Victoria van Engeland. Op dit moment fokken ze in de VS varkens met Omega-3 vetzuren. Dit dier heeft het van nature. Later volgt daarover meer. Kees en Frances zullen het hier zelf toelichten.
Het vlees was voor Marc meer dan een ontdekking. Daarna hebben we er thuis mee gekookt. Ongelofelijk. Wat hebben we toch 'verkloot'- vous m'excuserez le mot - door voor magere varkens te gaan! Zoals Marc's 'sous' Bas Lintvelt (net zo'n verdomde 'Westerling' als ik zelf) het zei: "schofterig lekker, niet zo schichtig wezen."
Wordt vervolgd: Marc Smeets - iedere donderdag, 9.00h! (volgende week: ongelofelijke maaltijdsoep - en, oeps, nog gezond ook). Natuurlijk: ook met verhalen over boeren, hun producten en de prijs van eten.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
tja, beste robin,
en dan moet ge eens het spek met zwoerd van een varkentje, dat in het stroo gebrand is proeven. waarschijnlijk mist ge na het eten een van uw vingers....
de smaak van vet wordt door u duidelijk onderschat. begrijpelijk.
vet uit de bio-industrie slaat alle slechte voedselsporen op. sta niet gek te kijken als het naar vis(meel) stinkt.
mooi finpje. de kok demonstreert niet alleen dat hij kan koken, maar vooral dat hij met zeer veel liefde kookt.
en gij robin..., dat geniet veel gewend zijt. maar dat kan nog veranderen, hoop ik
Leuk filmpje alleen een beetje lang voor 3 minuten.
Maar VET met een bite!
Dit filmpje vervult mij met hetzelfde afgrijzen als Robin. Vet vlees! bah. Het enige zichtbaar vette vlees dat hier gegeten wordt is speklappen en dat zéér sporadisch en dan wordt het vet er helemaal uitgebakken tot er een krokant lapje overblijft. De gedachte aan het mondgevoel en de smaak van nog zacht vet vlees is voldoende om bij mij braakneigingen op te wekken. Smaken verschillen duidelijk.
Ja, Jurgen en anderen. Ik weet wel dat van een stuk vlees met vetlaag ook de vetlaag lekker kan zijn. Maar zover ik weet is het vet dan wel heel langzaam zacht gegaard en/of krokant uitgebakken. Waar ik gewoon van gruwelde is dat ie die centimeters dikke laag spek en zwoerd opeet terwijl die dus duidelijk niet uitgebakken, gesmolten of krokant is. En ik, als vetfoob, vroeg me gewoon af of dat nou aan mij ligt of dat dit normaal eetgedrag is in Nederland.
Stond er laatst ook zo van de kijken dat Vreugdehil de gegrillde entrecote met drel en al in plakjes sneed voor door de thaise salade. Brrrrrrrrrrrrrr. Ik geloof best dat het voor de smaak van het vlees beter is het te bakken met vetlaag en al. Maar dat eet je dan toch niet op?!?!? Yuk.
Het filmpje wordt nu ook op foodlog.nl vertoond. Reacties op de vraag graag bij het filmpje