Zojuist zie ik dit berichtje op Onno's blog:
Samenloop van omstandigheden? Ik zal er niet achter komen. Maar zojuist kreeg ik telefoon van Albert Heijn, categorymanager 'vers' Gé Happe, die me vertelde dat over circa 6 weken de platte peterselie in de winkels ligt. Nu kan ik de champagne opentrekken, maar het moet gezegd dat zo'n operatie bij AH zo veel voeten in de aarde heeft dat het best zou kunnen zijn dat ze er al een poos aan werken. Ach, niet getreurd. Laten we onszelf van harte feliciteren met deze Grote Revolutie. Want met AH voorop weet Nederland over pakweg een jaar of twee, drie weer wat platte piet is! De andere supers volgen vanzelf, sommige snel, andere over tien jaar.
In ieder geval hebben de supers de relevantie van de culinaire (web(log)-journalistiek ontdekt, anders zou er helemaal geen reactie zijn gekomen.
PS: het is overigens inderdaad ontluisterend te zien dat je bij 'peterselie' in Google Afbeeldingen vooral dat krulspul ziet. Kijk maar eens: http://images.google.com/images?sourceid=navclient&hl=nl&ie=UTF-8&rls=RNWE,RNWE:2005-25,RNWE:nl&q=peterselie&sa=N&tab=wi
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Gerrit Jan, klopt ... ik had het ook gedaan, maar vond het zo al erg genoeg.
Overigens: er is ook krulpeterselie die wél degelijk aromatisch is. De kans dat je die treft is alleen zo klein. Net zoals de basilicum die je zelf teelt veel krachtiger is dan die van de supermarkt (die bovendien de hoofdprijs moet kosten).
>> het is overigens inderdaad ontluisterend te zien dat je bij 'peterselie' in Google Afbeeldingen vooral dat krulspul ziet <<
Klopt. En tik vervolgens eens "parsley" in? Heel wat anders. En wij maar denken dat het in Engeland en Amerika allemaal voedselbarbaren zijn. ;-)