Tekst op de achterkant:
De Megabal is een overheerlijke gehaktbal gemaakt van vers varkensgehakt gemengd met blokjes mozzarella kaas en fijne kruiden. Megalekker en nu ook nog Megavoordelig, want voor 4 Megaballen betaalt u nú slechts € 5,50
IK koop nooit bij de Keurslager en weet eigenlijk nauwelijks meer hoe hun winkels eruit zien. Zoiets drukt je even met de neus op de feiten. Is deze kennelijke specialist in vlees dan gedwongen om een pre-fab bal te maken van 'vers' varkensgehakt met mozzarella (wat is er mis met oud brood?) en 'fijne kruiden die zonodig 'Megalekker' moet heten?
Wat is in 's hemelsnaam de bedoeling. De K&K-klant van Ah en de Lidl teruglokken met iets dat hem min of meer bekend voor moet komen?
Een welgemeend advies: weg met die bal en doe gewoon goed vlees of breid uit met andere goede producten. Voor mijn part groenten, kaas en andere goeie zuivel. Maar geen halve 'me too'. Daar hebben de Keurslager en zijn klant niets aan.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
@Wouter, @Jop, ik hoop inderdaad dat de ballen van Dungelmann de ' edge' hebben die dit product niet heeft.
Naa rmijn bescheiden gevoel, overleeft de slager - en hetzelfde geldt voor de groentenboer - overleeft door of een beter aanbod of een buurtfunctie waar AH even een gat heeft laten vallen.
Dat laatste is niet met alle Keurslagers het geval; AH is niet gek. Ergo: de bal moet een USP hebben. Ik zou naar Dungelmann gaan voor de ballen die door zijn super Porkert zijn gehaald.
En de Keurslagers: mensen nog aan toe - een fantastische delicatessenwinkel-annex-slagerij met eindelijke goeie kant-en-klaar! Eea met centrale gaarkeuken. Da's dus kwaliteit en omzet voor een nette prijs. Amaison van Maison van den B. in de chique Van Baerlestraat zou nog wel eens raar kunnen opkijken.
Eric ik ben het helemaal met je eens. Ik koop bijna niets meer bij de keurslager, (we eten biologisch vlees op de boerderij gekocht)maar ik verbaas met elke keer weer over het zogenaamde keurslager speciale aanbod. Geknutselde brokjes vlees in een drabbige saus met een flinterje iets eromheen. Dat is dan in heel Nederland te koop. Ik vraag me dan ook af of die slagers dat zelf geknutseld hebben of dat het regelrecht uit een fabriek komt. Met kwaliteitsvlees, waar de keurslager toch voor staat, heeft het niets te maken. Kant en klaar maaltijden, stamppotjes; ik denk dat de meeste consumenten dat willen. Dat zou dus een mooi punt zijn voor de keurslagers om zich te onderscheiden, maar als ik de kant en klaar nassi/bami of kip in champignonroomsaus bij de keurslager hier in het dorp zie, krijg ik oprecht medelijden met de mensen die dat moeten eten.
Er zal wel een meer dan subtiel verschil zitten tussen de ballen van Dungelmann en de megaballen van een willekeurige keurslager. Een zichzelf respecterende slager draait z'n ballen zelf, van goed vlees. Maar zo'n gestandaardiseerd product als de Megabal, die lijkt me toch echt uit een of andere fabriek komen. Hoe moet je er anders voor zorgen dat de Megaballen van de slager uit Houten er hetzelfde uitzien als de Megaballen van de slager uit Driebergen?
Ballenzooi, ik bestel wel een Porkert.... :-)
Ben ik helemaal met je eens, Wouter, de slager doet er goed aan zijn aanbod aan te passen aan een zo breed mogelijk publiek.
Hij moet alleen wel onderscheidend blijven, en dat is volgens mij de kritiek die hierboven geuit wordt: met een gehaktbal krijg je de gemaksklanten de supermarkt niet uit. Een slager zou zich moeten zich focussen op kwaliteit, niet primair op K&K. Vandaar dat Dungelmann het goed doet, zij hebben simpelweg de beste bitterbal. Tenminste, dat maak ik op uit de reacties hiervoor. Het "zelf gehakt maken met een Porkert" is slechts een idyllische dwaling van het onderwerp
Wat de beste manier is weet ik niet. Ik denk dat voornamelijk mensen die "bewust" hun inkopen doen naar de slager gaan. Dit zijn dus bij voorbaat al geen Kant-en-klaar klanten. Of je de Kant-en-klaar klant met een kaart in de brievenbus naar de slager krijgt? Ik denk het niet.
Maar wellicht dat de combinatie van "negatieve klanken over euroknallers", positieve berichten op internet over slagers, tv-koks die hameren op kwaliteit én deze kaart samen er wel voor zorgen dat er een paar gemakszuchtigen over de streep getrokken worden.
"Wat is in 's hemelsnaam de bedoeling. De K&K-klant van Ah en de Lidl teruglokken met iets dat hem min of meer bekend voor moet komen?"
Slagers proberen met dit soort producten het hoofd boven water te houden. Vaak hebben ze ook soepen en stamppotjes. Ze kunnen daar een mooie marge op pakken en dan kunnen ze hun zoon laten studeren. Is daar iets mis mee? Moet iedere Nederlander zich perse lam sjorren aan zijn Porkert om ballen te krijgen die door de beugel kunnen?
Hier in Den Haag presenteert slagerij Dungelmann zich als gehaktballenberoemdheid. Een halve vitrine is gevuld met ballen zo groot als babyhoofdjes. Daar doet hij goede zaken mee.