Deze Mariakaakjes liggen op de moment in de Nederlandse Lidl's. Ze zijn nog heel, staat erop (integral). Hé, niet zo flauw, want dat betekent natuurlijk dat ze volkoren zijn.
Lidl koopt Europees in. Dat drukt de kosten en zorgt voor winkelgein.
Deze gisteren genomen foto werd me toegezonden door een bewust winkelende consument. Ze zag de humor van de doos en schreef me er een paar rake opmerkingen over.
Laten we de doosartiest eens met z'n allen beoordelen: waar moet je van schateren, zelfs als je bedenkt dat de dozenschilder de opdracht had Hollandse molens, Alpen-droogboeketten en Spaans in 1 plaatje te persen?
Eén ding is duidelijk: vaker naar de Lidl, want daar kun je tenminste lachen. Is vast wel een leuke slogan van te maken die onderscheidend werkt.
Op 30 november krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Een watermolen (zo eentje op waterkracht) hoort nou juist wel in een dal (hij past bij de gemiddelde molenbeleving van een Franse Lidl-klant). Een windmolen op een heuvel.
Wat had dit niet een geweldig mooie verpakking kunnen zijn: een schitterend gestyleerde M. Dure uitstraling en toch helemaal niet duur. Verder wat connotaties gebaseerd op Maria. Mooi, puur, helemaal integral. Deze fantastie is nl. gewoon gek, niet nep.
Ik geef maar een voorbeeld om te laten zien dat er echt meer keuzes zijn dan alleen landschappen.
Ik zag zojuist in de natuursuper de honingen van De Traay. Zij gebruiken ook fantasielandschapjes. De honing komt uit de EU, uit de niet-EU en uit Nieuw-Zeeland, vandaar. Andere reden is dat je niet voor elke honing een apart landschapje wil laten tekenen.
Het grappige van bovenstaande case is dat fantasie ook weer niet goed gevonden wordt. Als je een realistisch landschap afbeelt, is het verwijt dat het niet klopt met de daadwerkelijke productie, maar als je een fantasielandschap afbeelt is het verwijt dat een watermolen niet in een dal hoort te staan.
Nee want dat hebben ze net allemaal gemaaid ;)
Het plaatje is een beetje klein (en de molenbouwers zaten in een andere tak van de Ottevanger's, dus mijn eigen kennis is beperkt), maar die molen lijkt op een achtkantige grondzeiler. Bij de molenviergang in Zevenhuizen werden deze molens gebruikt als watermolens. Daar is in het plaatje in elk geval geen sprake van, in de verste verte geen water te zien.
Je kunt de grondzeiler ook als korenmolen gebruiken. Maar waarom zet je 'm dan midden in ...... ja, wat, eigenlijk? Geen akkers, zo te zien.
Nederland is niet het enigste land met molens.
Don Quixote uit La Mancha, waar ontzettend veel graan verbouwd word, heeft ook nogal wat problemen gehad met molens zoals we allen weten.