sommelier aan het werk
Het Nederlands Gilde van Sommeliers heeft vrij gegeven welke wijnen zij de beste vonden uit hun wekelijkse proeverijen over heel 2005.
Iedere week zitten de sommeliers samen aan een proeverij die wordt samengesteld door de proefcommissie van het NGS. Hier is vaak sprake van wijn in combinatie met eten. Dat is immers waar het vakgebied van de sommelier zich in belangrijke mate mee bezighoudt.
Het zijn een paar bijzondere keuzes geworden.
Als beste en meest gastronomische wijn werd gekozen:
Niersteiner Pettental Riesling QbA 1998, Weingut Freiherr Heyl zu Herrnsheim (Rheinhessen)
De wijngaard Pettental ligt op de steile Rijnoever ‘Roter Hang’ ten noorden van Nierstein. € 17,50. Imp. Provignoble 030-6042125
(lees er meer over in het proefverslag Gastronomie en Duitse wijn op de NGS-site).
De meest indrukwekkende nieuwkomer was:
Perdriel Single Vineyard 2001, Bodegas Norton, Luján de Cuyo, Mendoza, Argentinië
Blend van Merlot, Cabernet Sauvignon en Malbec. Prijs op aanvraag. Imp. l’Exception/Cordier 079 3600788
Uitgebreide beschrijvingen zijn te vinden in het proefverslag Salud Argentina (zie NGS site).
bron: NGS
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook