De wedstrijd is uitgeschreven door een dierenrechtenorganisatie. De Levensmiddelenkrant schrijft:

De leverancier die als eerste 100 procent plantaardige kip op de markt brengt, zonder daarvoor een dier te hebben geslacht, krijgt de beloning uitgereikt. Voorwaarde is echter wel dat nog dit jaar de kipvervanger in tien Amerikaanse staten in de winkel ligt. Daarom is de vegaslager op zoek naar een Amerikaanse winkelketen. Mocht Korteweg de miljoen dollar winnen, dient hij die te delen met de betreffende retailer.

Het topic is blijkbaar hot, en niet alleen om de wedstrijd. Mark Bittman, culinair journalist van The New York Times, was recent in Nederland en proefde met Janneke Vreugdenhil van de vegetarische kip. Hij is 'om' en schrijft aan Janneke: Zou het, gegeven het feit dat het meeste vlees zo dramatisch van kwaliteit is en zoveel vergt van de aarde, toch niet beter zijn wanneer wij kookschrijvers industrieel nepvlees zouden promoten in plaats van (slecht) echt vlees?
En dat is precies wat Janneke uiteindelijk ook schreef: "Liever nepkip dan plofkip".

Fotocredits: Beige Alert

Redactie
Word lid

Fijn dat je Foodlog leest! Dit artikel is gratis. Wil je dat wij kunnen blijven bestaan? Steun ons dan en word lid. Dat kan al vanaf €5,- per maand.


Dit artikel afdrukken