De Vegetarische Slager en Unox (Unilever) werken opnieuw samen om een bestaand kant-en-klaar product om te toveren tot een vegetarische versie - en dan ook nog eens lang houdbaar. Na de vegetarische Gehackballetjes in satésaus zijn er nu Gehacktballetjes in tomatensaus. De balletjes zijn gemaakt van onder meer tarwe en soja. De stazak is te vinden in het vleesconservenschap van de betere supermarkt.

De oprichter van De Vegetarische Slager, Jaap Korteweg, noemt het in Distrifood een nieuwe mijlpaal. “Ons ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meerdere dagen achterwege laten,” zegt hij. “Daarom proberen we altijd de smaak van echt vlees te vangen en onderscheiden wij ons met een geheel nieuwe generatie vlees- en visvervangers.” Korteweg wil de miljoenen mensen die Unox in Nederland bereikt op een aantrekkelijke manier kennis laten maken met vegetarisch eten.

Op Twitter stak de Vegaslager zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken:


Dit artikel afdrukken