De oprichter van De Vegetarische Slager, Jaap Korteweg, noemt het in Distrifood een nieuwe mijlpaal. “Ons ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meerdere dagen achterwege laten,” zegt hij. “Daarom proberen we altijd de smaak van echt vlees te vangen en onderscheiden wij ons met een geheel nieuwe generatie vlees- en visvervangers.” Korteweg wil de miljoenen mensen die Unox in Nederland bereikt op een aantrekkelijke manier kennis laten maken met vegetarisch eten.
Op Twitter stak de Vegaslager zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken:
Reedsch vanavond pasta met gehacktballetjes in tomatensaus gegeten. Iedereen blij! @Unox @UnileverNL pic.twitter.com/DbzTHcjiQv
— Vegetarische Slager (@VegaSlager) 21 september 2017
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
En tegen "brand" hebben we de brandweer.
Geheel nieuw is dat zelfs gehakt tegenwoordig gehackt kan worden.
Nick, van nature neig ik ook naar: "het moet verboden" worden.
Ik begin echter ook steeds meer de dingen zoals Gert met een knipoog te bekijken.
Zie er zelfs voordelen in dat Jaap Korteweg zich zo wil profileren.
Kunnen de keurslagers/of voor mijn part 'brandings' hun naam omturnen tot 'de Echte Slagers'/dragen. Het straal meteen, naast ambachtelijkheid, authenticiteit uit. Het eerste mis ik bij de naamloze aanbiedingen van heden ten dage in onze supers.
De keus is dan verder aan de consument.
Ik zou het dan wel weten: ik ga voor de echte!
Voorbeeld voor het vermarkten van een 'brand' :
"Heerlijk genieten van echt vlees"
of "Vlees zoals vlees bedoeld is"
Door het te bereiden volgens het 'slow cooking' principe bespaart u tijd en kunt u toch genieten van de smaak van echt vlees, zoals het bedoeld is.
Maar meer nog ben ik benieuwd of het over een klein jaar na nu nog onder de label van Unox verkocht wordt?
Wat interesseert het mij nou of de slager vegetariër is of niet.
Ik wil gewoon vlees.
Nick, #3, ik vind dat een ouderwets standpunt. Het schuurt, is gek en laat je denken. Laat ons inderdaad lachen om onze eigen rarigheid. Dat helpt tegen de gekte.