De Hollandse nieuwe is dit jaar prachtig vet. Gisteren is de eerste haring aangekomen in het Deense Skagen, waar hij verwerkt wordt voor de Nederlandse markt. Het vetpercentage van de nieuwe haring, minimaal 16%, wordt ruim overschreden: de nieuwe haring lijkt gemiddeld op 22% uit te komen. Hij is dus supervet.
Vorig jaar moest het seizoen, door het koude voorjaar, een week uitgesteld worden omdat de haring nog niet vet genoeg was.
Dit artikel afdrukken
Vorig jaar moest het seizoen, door het koude voorjaar, een week uitgesteld worden omdat de haring nog niet vet genoeg was.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik wacht meestal een weekje of 2, vaak vind ik de allereersten die ik dan neem juist niet lekker, te stug, 1 of 2 weken later worden ze wat zachter en vind ik ze weer wel lekker. Vaak is het de eerste week ook stervensdruk bij die kraam, dat ik geen zin heb om erop te wachten
Mijn water loopt uit de mond.... Gezond vet eten van een Hollandse sushi ....
Kan het nog beter?