En dat zonder al te veel chemische conserveringsmiddelen. Het grootste probleem is dat vocht uit de tomatensaus, kaas en overig beleg op termijn in het deeg trekt, waardoor je een 'zompige pizza krijgt die een perfecte voedingsbodem vormt voor schimmels en bacteriën', schrijft de Huffington Post. Geavanceerd onderzoek wees uit dat zogenoemde humectants (vochtvasthouders op suiker, zout en siroopbasis) die vochtverhuizing kunnen voorkomen. Een beetje spelen met de zuurgraden van deeg, saus en kaas, nog wat ijzervijlsel in de verpakking, en klaar is de duizend-dagen-pizza.
De ontwikkelaars hebben nu voedseltechnologen ingeschakeld om verder aan de receptuur te werken. En de smaak? "De smaak lijkt verdacht veel op wat de pizzaboer serveert", zegt een van hen in de Huffington Post.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Misschien een rare vraag, maar wat is het verband tussen pizza's en vaccinaties?
Volgens mij staan mensen ook niet stil bij wat ze eten! Goedkoop en makkelijk vinden ze belangrijker dan voedzaam en gezond, en slimme marketeers kunnen zelfs het ongezondste 'voedingsmiddel' als zoete broodjes over de toonbank laten gaan.
Veel mensen weten niet dat een appel gezonder is dan een snoepreep, en hoewel ze diep vanbinnen misschien wel weten dat volkorenbrood voedzamer is dan wit brood vinden ze die vezeltjes en graantjes maar vies.
Maar nog eens, zelf een pizza maken met verse ingrediënten is veel moeilijker en veel tijdsintensiever dan zo'n pizza die je zelfs niet moet opwarmen uit de verpakking halen. Dat die verse, zelfgemaakte pizza véél lekkerder en vooral véél gezonder is weten de meeste mensen niet eens, en de vraag is ook of ze het willen weten?!?
Vaccinaties heb ik gelukkig niks mee te maken, maar indien ik kinderen zou hebben zou ik daar ook tig keer over nadenken, lezen enz voor ik besluit of ik er met mijn kind aan mee wil werken of niet, wat ik nu allemaal wet zal dat vast 'niet' zijn, maar het is afhankelijk van hoe of wat de situatie zou zijn, of het om een vaccinatie gaat als het kind al ziek is enz.
Maar..........met voeding, de juiste voeding, elimineer je wel heel veel trep die je binnenkrijgt via vaccinaties, medicijnen, luchtvervuiling, enz, zelfs gifstoffen zoals pesticiden die nog op groente en fruit voor (kunnen) komen verdwijnen vrijwel voor 99% zo niet 100% uit je lichaam omdat ons lijf zo slim is om gifstoffen aan al die onverteerbare vezels te hechten zodat je ze uitpoept. Dus op micro niveau bezig zijn met voeding is wat dat betreft wel heel belangrijk.
Om op die pizza terug te komen, dit is voor mij trouwens ook weer zo'n voorbeeld van de wetenschap die iets "uitvindt" en er totaal niet bij nadenkt of het wel zou moeten. Het is erg leuk dat ze het kunnen, maar nadenken wat de gevolgen zouden zijn als de mens het gaat eten is er niet bij, zou het wel gezond zijn, kan de mens het wel verteren, enz. Net als de paarse tomaat die meer gezonde stofjes zou hebben, al die extra stofjes zitten al ruimschoots in andere paarse groente en fruitsoorten, het is totaal niet nodig. Deze pizza vind ik in het opzicht of het wel of niet gezond zou zijn een soort van aanval op de volksgezondheid.
Gek dat de mens tot op op micro niveau bezig is om te zien wat men via de mond inneemt en er totaal niet bij stilstaat wat men in toenemende mate via allerlei vaccinaties binnen gespoten krijgt. Soms is de mensheid erg selectief of zou dit komen dat praten over voedsel meer en meer een hype (banen creërende stroming ) is?
Praten of discussiëren over allerlei vaccinaties is ook niet hip en je krijgt uit allerlei hoeken ook veel verwijten van onverantwoord gedrag tov bv je kinderen.
En nee ik ben geen tegenstander van vaccinaties.
Helemaal akkoord Astrid! Je hoort me echt niet zeggen dat iedereen zo'n pizza in de voorraadkast moet hebben liggen hoor. Integendeel zelfs!
In zo'n geval van overstromingen die ja als voorbeeld geeft zou het wel handig kunnen zijn als je een dergelijk noodrantsoen zou hebben, maar als er hulp van buitenaf kan komen, zou ik me toch eerst beperken tot hetgeen ik in de kasten heb wat iets beter verteerbaar is. Dan liever enkele dagen honger als je nog wel drinkwater hebt tot je echt voedsel krijgt dan meteen naar iets dergelijks te grijpen. Dit soort dingen moeten geen gewone rantsoenen zijn, maar echt iets wat je dan maar "uit enorme hoge nood" pakt omdat je al wekenlang niks meer gegeten hebt bijv, niet 1 dag geen eten dan pakken we dat maar als blijkt dat de volgende dag een voedselpakket aangeleverd wordt door hulpdiensten, die zijn in onze westerse wereld toch iets sneller ter plaatse dan in landen als Thailand enzo dunkt me?