Op het 'Secret Menu': de Land, Sea and Air (een gigantische burger met zowel rund als kip, plus vis), de McGangBang (een McChicken in een dubbele cheeseburger) en de Monster Mac (een BigMac met maar liefst 8 op elkaar gestapelde hamburgers). Het bestaan van het Secret Menu zou door een Schotse manager van McDonald's op Reddit onthuld zijn, schrijft De Morgen.

Website met 'educatieve missie'
Het zogeheten secret menu blijkt iets minder geheim. De website secretmenus.com verklaart vanuit een 'educatieve missie' mensen te willen leren welke 'maatwerksmaken' zij zelfs in hun gebruikelijke fastfoodrestaurants kunnen ervaren. Waar het om gaat is dat je een bestaand menu-item met een ander combineert of uitbreidt met de extraatjes van iets anders. De saus van de BigMac bij je frietjes, of 3 smaken milkshake bij elkaar. Of dus, zoals bij de McGangBang, een McChicken die je zelf tussen je dubbele cheeseburger kunt schuiven.
Iedereen die een lekkere, ongebruikelijke combi of uitbreiding heeft bedacht, kan 'm aanmelden. De internetfans vissen er zonder mankeren de meest geslaagde uit. Ook Burger King, Starbucks en KFC hebben secret menus.

Toch maar eens uitproberen of je favoriete McDonald's ook een McKinley kent? Voor de insiders: een BigMac met Quarter-pounder hamburgers in plaats van de standaard vleesplakjes.

Fotocredits: still, YouTube
Dit artikel afdrukken