'Flexitariër' is een begrip dat wordt gepromoot door de Utrechtse NGO Natuur & Milieu. Het staat voor iemand die soms een dag of een maaltijd geen vlees eet. Er is de nodige moeite gestoken in het populair maken van het woord.
Of het aan Natuur & Milieu ligt of aan de logica van de taal weten we niet, maar het is wel duidelijk dat ook in het doorgaans carnivore Frankrijk het woord in het persvocabulaire is opgenomen. Les Échos, de Franse equivalent van ons Financieële Dagblad, kwam vandaag voor het eerst met het begrip 'flexitarien'.
Dit artikel afdrukken
Of het aan Natuur & Milieu ligt of aan de logica van de taal weten we niet, maar het is wel duidelijk dat ook in het doorgaans carnivore Frankrijk het woord in het persvocabulaire is opgenomen. Les Échos, de Franse equivalent van ons Financieële Dagblad, kwam vandaag voor het eerst met het begrip 'flexitarien'.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook