Teveel onverbrande calorieën maken dik, uit wat voor product ze ook komen. Niettemin blijkt een groep van 22 voedingsonderzoekers het eens dat met suiker gezoete dranken een uitzonderingspositie innemen. Ze leiden tot overtuigend verhoogd risico op hart- en vaatziekten en obesitas. Het ziekterisico neemt toe zelfs wanneer de dranken binnen voedingspatronen worden gedronken die normaal gesproken niet tot overgewicht leiden, schrijft Science Daily.

“Ervaren voedingswetenschappers zijn het erover eens dat dranken met suiker een groter risico op hartziekte geven dan zetmeel”, zegt voedingsbioloog Kimber Stanhope. De consensus ondersteunt de wettelijke strijd voor waarschuwingsetiketten op gesuikerde frisdranken. Afgelopen week pleitte de Duitse tak van foodwatch opnieuw voor een Limo-steuer (een limonade-belasting). Terecht volgens de onderzoekers.
ScienceDaily - Some calories more harmful than others: Nutrition researchers agree sugar-sweetened beverages increase risk of cardiometabolic disease
Reageer
  • Deel
Druk af