Dat zegt voedingsmiddelentechnoloog Tiny van Boekel in Trouw:

"We krijgen in de toekomst veel meer samengestelde producten: burgers met insecteneiwitten, misschien wat planteneiwitten, en een beetje echt vlees. Technologisch gemaakt, veel minder ambachtelijk", zegt hij.

De krant schrijft voorts: Dat wringt met de hang naar kleinschalig, biologisch en ambachtelijk, beaamt Van Boekel. "Biologische landbouw brengt meer bederf met zich mee, en minder opbrengst per hectare. Als we willen vasthouden aan onze levensstijl, dan moeten we op technologische wijze, grootschalig produceren. Ik ben twintig jaar geleden begonnen met projecten om dierlijke eiwitten te vervangen, gesteund door vegetariërs. Ik heb toen al gewaarschuwd dat we, om dierlijk eiwit te vervangen, veel technologie nodig hebben. In die kringen is dat niet zo populair. Het is een misvatting dat bewerkt voedsel slecht zou zijn."
Dit artikel afdrukken