De cronut – een kruising tussen een croissant en een donut – maakte 3 jaar geleden zijn debuut als moederdag-special. De in New York gevestigde Franse bakker Dominique Ansel verzon de traktatie, die snel uitgroeide tot een enorm succes. Na twee winkels in New York en een in Tokio opent vrijdag de vierde winkel, in Londen. Ansel verandert iedere maand de smaak van de cronut. Londen opent met de salted butterscotch and cocoa nib op het menu, voor £4 (€4,60). In New York is de rij voor de cronut-shop soms twee blokken lang en floreert een heuse zwarte markt voor 'cronuts'.
Bloomberg - The Cronut That Ate Manhattan Is Now Ready to Devour London
Lees ook
-
3
+Gratis lunchen op school is nogal duur 9 sep 2023
- 3 Pallets vol vegan maaltijden voor de rebellen 13 okt 2019
-
0
+‘French fries’ zijn niet Frans en donuts niet Amerikaans 5 mrt 2018
-
0
+Londen bant fastfood in schoolomgevingen 1 dec 2017
- 1 Vijftien uur in rij voor jaar gratis Dunkin’ Donuts 23 mrt 2017
- 0 Spanje’s grootste bakkerij verdubbelt donutproductie in Oldenzaal 28 jul 2016
- 2 Selfridges opent cocktailbar met alleen water 24 mei 2016
- 0 ‘t Loopt storm bij Beckham & Ramsey 11 sep 2013
- 0 Vetklont ter grootte van bus verstopt Londens riool 6 aug 2013
- 0 De cronut, een doorslaand succes in New York 2 aug 2013