Afgelopen weekend bleek dat nog een lange weg te gaan is voor de corona-apps van de overheid. Een andere app – die in eerste instantie voor lokaal gebruik werd gelanceerd – lijkt nu in ieder geval de helft van de wensen van de overheid te vervullen. 'De Corona Check'-app van het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam is sinds dinsdag landelijk beschikbaar, meldt de NOS.

Gebruikers vullen vragen in over temperatuur, kortademigheid, keelpijn en verkoudheid en melden hoe ze zich voelen. Deze informatie wordt vervolgens door medisch personeel naast de RIVM-richtlijnen gelegd. Als zij vermoeden dat de gebruiker corona heeft, nemen zij met hem of haar contact op. Op deze manier kunnen de symptomen van gebruikers in kaart gebracht worden en krijgen zij bijvoorbeeld het advies om binnen te blijven. De app vervult daarmee de helft van de eisen die de overheid stelde aan de corona-app. De app is al sinds 16 maart in gebruik en wordt door bijna 100.000 mensen gebruikt.

Gisteravond liet minister De Jonge van Volksgezondheid weten dat hij een corona-app gaat laten bouwen. Aanstaande vrijdag komt de GGD met een eisenlijst voor de app. Ondertussen debatteert de Tweede Kamer verder over de privacy-effecten van het gebruik van een corona-app.
NOS - Corona check-app van OLVG nu door iedereen te gebruiken
  • Deel
Druk af