Harrie leverde zijn biologisch-dynamische appelen - hij is echt een pionier op dat gebied - al langer aan Albert Heijn. Kort nadat hij gewonnen had in de proeverij die NieuwVers van 7-9 's ochtends in de Philips Fruittuinen hield, ging de telefoon. Of AH zijn, nog maar kleine, oogst van Dalinco appelen mocht kopen.

Het is al een beetje de omgekeerde wereld.

AH had het lef om een tot nu toe onbekende appel in te kopen. Het is niet 'een appel', maar een Dalinco. En het is niet 'een Dalinco', maar dé Dalinco van Harrie van den Elzen uit het dorp Zeeland, niet ver van Eindhoven in Brabant. Als je hem wilt proeven, moet je niet te lang wachten. De voorraad is namelijk maar beperkt.

Hij ligt vorstelijk middenin het recent door Albert Heijn recent vernieuwde appel- en perenschap waarin iedere appel een sticker heeft die vertelt hoe hij heet en hoe hij smaakt. De Dalinco smaakt ... als de beste.

In deze video vertelt Felix Wilbrink - voorzitter van de jury die de Dalinco tot Beste Appel van NL koos - hoe Harrie's appel smaakt:Fotocredits: FoodlogmediaDit artikel afdrukken